Pistol Smith Forum banner
21 - 34 of 34 Posts
Naprawdę chciałem automat w .40, czymś, z czym można by polować. Zauważyłem pewną niechęć ze strony osób z 10 mm do dawania wiary super 40. Nie jestem pewien dlaczego tak jest. Jeszcze nie strzelałem z super, czekam na lufę do mojego 1911, ale wszystkie artykuły, które przeczytałem, sprawiają, że chcę tylko super 40. 10 mm było jednak blisko drugiego lub trzeciego miejsca. 41 mag również wyglądał interesująco, ale balistyka super wygrała dla mnie ten dzień.

Mam trochę informacji o załadunku naboju, resztę napiszę sam.
Zamówiłem 1000 sztuk łusek od Starline i pani oszacowała marzec, zanim ponownie zrobią mosiądz, potrzebują 25 000 zamówień (obecnie mieli 6 000).
Na razie kupiłem 2 pudełka amunicji Double Tap do mosiądzu, prawdopodobnie dostanę jeszcze 1 lub 2 w styczniu (zależy to od całkowitej liczby zamówień w Starline do tego czasu). Ktoś musi wkrótce zamówić 15 000 sztuk.
Myślę, że z jakiegoś powodu faceci z 10 mm czują się "zagrożeni" lub cokolwiek (może urażone ego?), ponieważ nie są jedynymi potężnymi 10. Po prostu głupie! Kogo obchodzi, czy jest jeszcze 10, nie obchodziłoby mnie, gdyby ktoś wypuścił większe 10 mm niż te dwa, to po prostu nie ma znaczenia, kolejna opcja.
Moja lufa ze Storm Lake zajęła prawie dwa tygodnie dłużej niż powinna, ponieważ zrobili złą lufę. Zadzwoniłem do nich, żeby ją odesłać, nie zaczęliby robić właściwej lufy, dopóki nie dostali mojej z powrotem, a potem umieścili ją "ponownie na liście". To ZŁY interes. Kiedy poinformowałem ich o ich błędzie, powinni byli natychmiast zacząć robić moją nową, więc kiedy otrzymali złą z powrotem, właściwa mogła zostać wysłana tego samego dnia, a nie umieszczona ponownie na końcu listy po tym, jak dostali moją z powrotem.

Lufy Storm Lake były tańszymi lufami, kiedy dawno temu zacząłem z nimi robić interesy... Patrząc teraz na ich stronę internetową, mogą być najdroższe... Nie kupiłem lufy od nikogo od trzech lub więcej lat, więc nie mogę tego powiedzieć... Pierwsze 40 luf Super, które od nich kupiłem, miałem HELLOFA TIME, żeby zrozumieli, że Chamber End lub Barrel Hood, jeśli wolisz, musi mieć 45 wymiarów (zewnętrznych) z rozpoczętą komorą (45) (krótką) o głębokości 1/2 cala... Zgadnij, co próbuję przekazać tym z Was, którzy nie pracowali z 40Super, to lufa 40 Super musi być lufą 45 (szerokość osłony) na zewnątrz, kaliber 40... Mogą istnieć lufy 40 Super o różnych konfiguracjach, wszystko, co wiem, to kiedy zaczęliśmy HOTTRODDIN 1911s, tuleje 45 luf do 40, odcięte mosiądze karabinowe do produkcji łusek.....oczywiście można zespawać osłonę lufy na lufach 40 kalibru i prawdopodobnie być bezpiecznym, może, wątpię, żeby ciśnienie wydostało się poza łuskę.

Wild Bill

Tak, zjeżdżalnia 40 jest węższa przy wycięciu maski niż 45. Zakładam, że już o tym wiedzą. Niestety, nie znam żadnego innego producenta luf, który robi lufę 40 Super. Może jakiś mniejszy facet to robi gdzieś, ale żaden, którego znalazłem po intensywnych poszukiwaniach. Wygląda na to, że będę czekał do stycznia (dzwoniłem dzisiaj i powiedzieli, że koniec przyszłego tygodnia, zanim to w ogóle skończą, więc w zasadzie jeszcze tego nie zaczęli). Gdybym mógł znaleźć inną opcję, kazałbym im się pocałować.

Zleciłem Fusion wykonanie mojej lufy, była o cal za długa i nie pasuje do mojej Springfield longslide. Będzie wymagała specjalnej uwagi, aby pasowała. Fusion powiedział, żebym otworzył tuleję, ale nie wierzę, że to naprawi problem, tylko zniszczy tuleję. Wyślę lufę z powrotem, żeby ją skrócić i albo wyślę broń i każę ją dopasować, albo po prostu zamówię jeden z ich pół-customów z tą lufą. Zamówiłem również 2000 tysięcy łusek od Starline 2 miesiące temu. Bob z Fusion jest do tej pory dobry we współpracy, zawsze szybko odbiera telefon lub odpowiada na e-maile.

40Super Data

Mam nadzieję, że udało Ci się zlokalizować jakieś dane, jeśli tak, skontaktuj się ze mną, byłbym bardzo wdzięczny za otrzymanie jakichś danych.

Pomyliłem się i zamieściłem to w innym dziale....

Czy ktoś ma jakieś DOBRE, bezpieczne informacje o ładowaniu dla 40 Super? Wydaje się, że nie ma zbyt wielu informacji dla 40 super, a to, co mogę znaleźć z informacji Tritona, jest raczej kiepskie.

40 Super Info

Czy ktoś ma jakieś dane do elaboracji dla 40 Super?
Mam Sig P220 i zastanawiam się, jakiej sprężyny powinienem użyć ze względu na zwiększony odrzut?

Nadal mam oryginalne dane dotyczące obciążenia, z którymi pracowałem na początku 1998 roku. Jednak mosiądz, którego używałem, różnił się od tego, który jest dostępny dzisiaj. To, co miałem, pochodziło od Starline w konfiguracji z prostymi ściankami, przy czym jedna partia miała oznaczenie 45 Colt, a druga 45 Win Mag. Oba używały dużych spłonek i przed użyciem musiały zostać przepuszczone przez matrycę 40 Super.
Wyślij mi e-mail na adres Rumore@Tromix.com, a prześlę Ci dane.

Tony Rumore
Tromix

40 Super to moja ulubiona amunicja do 19 11, biorąc wszystko pod uwagę....Nie będę drukował żadnych ładunków, których używam, ale powiem wam to, 180gr. pociski można załadować do 1800 fps, próbując przekroczyć 1800 fps, SPŁONKI IDĄ SZYBKO DO PIEKŁA......Miałem sytuację, w której spłonki blokowały iglicę, wyciekając wokół i do otworu iglicy....40 Super może konkurować z 41mag

Bill Caldwell
Hej bracie, wiem, że ten post jest super stary. Zastanawiałem się, czy mógłbym jakoś zdobyć te dane dotyczące ładowania? Ładuję 40 Super od jakiegoś czasu, ale nie tak mocno lol. Nie wiedziałem, że mosiądz może tyle wytrzymać. Używasz Starline? Dziękuję!!

Tony udostępnił mi ostatnio swoje dane dotyczące ładowania. Wielkie dzięki dla niego!
Underwood ładował kiedyś Lehigh 100? (A może 115) grain, czy ktoś ma punkt wyjścia dla tych danych? Używam Power Pistol, nowej łuski Starline i małych spłonek karabinowych CCI do cięższych pocisków.
Nie chcę ryzykować skoku ciśnienia z mniejszym pociskiem...

21 - 34 of 34 Posts